15:00

Ohtana/Aapua FF

Referat: IFK Umeå - Ohtana/Aapua FF

IFK Umeå vinner enkelt mot ett reservbetonat OAFF med 7-0 (3-0)

Umeå inleder vasst och redan efter en minut har man ett öppet läge men missar avslutningen. I den 5:e minuten kommer ledningsmålet genom Edvin Kenning. I den 14:e minuten är det den notoriske målskytten Robin Arestav som vickar in 2-0. Efter det blir det lugnare och vår första och enda chans kommer i den 18:e minuten när Danne Mäki avlossar en kanon som går strax utanför. 3-0 kommer i den 34:e minuten då Edvin Kenning sätter sitt andra mål. Paussiffrorna stannar vid 3-0 vilket är helt rättvist.

Andra halvlek inleds med att Umeås Rasmus Portin kan sätta fyran. 5-0 i den 58:e minuten då Joakim Bålfors skjuter ett långskott tätt intill Felles högra stolpe. Minuten senare låter vi Emil Persson ta sig in i straffområdet och skottet sitter vid höger stolprot till 6-0. Matchens sista mål kommer på straff genom Robin Arestav. Efter 93 minuter blåses matchen av och det slutar 7-0.

Sett över hela matchen är Umeås seger odiskutabel, egentligen kunde det kunnat bli tvåsiffrigt om inte Felle gjort några riktigt fina räddningar. I OAFF kan vi inte plussa någon. Felle den enda som gör en godkänd insats. Umeå hade många bra spelare där försvarets Joar Berntsson samt i offensiven Edvin Kenning och Robin Arestav var dom bästa.
Domare Roland Adelson hade en lugn eftermiddag och dömde säkert.
Hörnor: 7-0 Gula kort: 0-0

Laget: Felix - Liam, Palo, Kotten, Abdul (ut 55)- Juntti, Mäki, Markus M, Younes (ut 55)- Adam (ut 77), Borri
Ers: Martin Pantzare (in 55), Magnus Nilsson (in 55), Musa (in 77)